De 10 Mooiste Zonsondergangen van Ibiza


Tijdens een diner in een chique restaurant, of tijdens het nippen aan je cocktail, met een ¨Chill Out¨ muziekje op de achtergrond, of gewoon vanaf je handdoek op het strand… het enige spektakel op Ibiza dat gratis is en misschien wel het mooiste is van het hele eiland; de Zonsondergangen.

Er zijn jagers die elke keer weer op zoek gaan naar de mooiste zonsondergangen van de wereld, zij reizen af naar exotische oorden zoals Bali, Kenia en Myanmar, maar vaak zijn ze ook te vinden op Ibiza, want zij weten dat dit eiland ook een onvermijdelijke bestemming is als het aankomt op deze bezienswaardigheid.

Hier deel ik je de 10 mooiste zonsondergangen van Ibiza op willekeurige volgorde:

1. Benirrás

Deze plek is favoriet om twee redenen; het is een natuurschouwspel dat maar zelden faalt door het aangename klimaat, en doordat het elke zondag de beste plek is voor een goed feestje! Benirrás Beach is de plek waar de actie kunt verwachten. De lokale hippie stam trekt elke zondag naar de baai toe met trommels en fakkels, om drumsessies te geven aan iedereen die van dansen en feesten houdt.

Benirrás Zonsondergang Ibiza

Benirrás Zonsondergang Ibiza

2. Pearl Restaurant (Ocean Beach Club)

Pearl Restaurant is het exclusieve gedeelte van de Ocean Beach Club op Ibiza, een van de luxe oorden in El Arenal, San Antonio. De feesten daar zijn erg bekend evenals het spectaculaire terras waar je van een van de mooiste zonsondergangen kunt genieten. 

3. Cafe del Mar

Cafe Del Mar is een onvermijdelijke in deze top 10 zonsondergangen. Het is een van de locaties op Ibiza waar het nauwe verband tussen muziek, de zonsondergang en chillen met een cocktail in je hand begon.

4. Cala Conta

Volgens sommigen is Cala Conta het laatste rustige paradijs op Ibiza. Het water is er kristal helder en er zijn ook kleine eilandjes in de omgeving waar je gemakkelijk heen kunt zwemmen, kortom een plek om een van de mooiste zonsondergangen in alle rust en romantiek te beleven.

5. Restaurante Edén

Een van de hotspots van het eiland, met terrassen op verschillende hoogtes zodat elke tafel haar eigen uitzicht heeft over de zee. Het restaurant zit in het Luxe hotel Hacienda Na Xamena, waar een kamer al snel 400 Euro per nacht kost en je er dus vaak beroemdheden kunt vinden.

Parque Natural de Ses Salines Ibiza

Parque Natural de Ses Salines Ibiza

6. Parque Natural de Ses Salines

Een ander voorstel voor een fantastische zonsondergang is tijdens een wandelroute in het Natuurpark Ses Salines. De wandelroute duurt ongeveer drie uur en brengt je op plekken met mooie uitzichten. De wandelroute begint bij de bushalte Eivissa-playa de Ses Salines en als hoogtepunt de top van Es Cap del Falcó.

Ook kan je op een rustigere manier van dit gebied en de zonsondergang genieten in het restaurant Cap dés Falcó, met uitzicht over Playa de Es Codolar, Formentera en Es Vedra.

7. El Chiringuito

 Terug naar luxe, en het exclusieve. El Chiringuito is een hotspot gelegen aan het witte zandstrand van Es Cavallet, met uitzicht op de oude stad van Ibiza en Formentera. Het wordt vaak beschreven als een van de mooiste strand restaurants ter wereld.

Cala Bassa Ibiza

Cala Bassa Ibiza

8. Cala Bassa

Cala Bassa is een natuurlijk zwembad van wit zand en turquoise wateren. Het bad is 250 meter van links naar rechts en wordt omringd door eeuwenoude jeneverstruiken, pijnbomen en tamariskbomen. Gelegen aan de westkust van het eiland, niet ver van het toeristische San Antonio, waardoor een van de nadelen is dat het er vaak erg druk is. Het is beter om hier een bezoek te brengen in de maanden juni of september, dan kun je echt op en top genieten van het meest kristalheldere water van het eiland.

9. Café Mambo

Fans van Café Mambo beweren dat je er kunt genieten van de beste zonsondergangen van niet alleen Ibiza, maar van de hele wereld. Je kunt er dineren, een cocktail drinken, en na zonsondergang beginnen de feesten, op en top Ibiza style. De beste DJ’s draaien er regelmatig;  David Guetta, Erick Morillo, Swedish House Mafia, Luciano, Pete Tong en Sasha.

Es Vedra Zonsondergang Ibiza

Es Vedra Zonsondergang Ibiza

10. Het eilandje Es Vedra

Last but certainly not least, is het eilandje Es Vedra. Een mysterieus eilandje van bijna 400 meter hoog, waarvan enkele zeilers beweren dat ze er zeemeerminnen hebben gezien. Het eilandje is alleen te bezoeken per particuliere boot, want Es Vedra behoort tot de beschermde natuurreservaten van Es Vedra, Es Vedranell en de eilandjes Poniente sinds 2002. Een goede plek om de zonsondergang en het eiland te bekijken is vanaf Cala d’Hort.

Door: Inge Boutsma – iboutsma@spotvalley.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s