De Goedkoopste Spaanse Steden voor in de Herfstvakantie


In september is het na de vakantie weer omschakelen naar de vaste routine van werk en school. Ik kan het nooit laten om mijn agenda er alweer snel bij te pakken en te kijken wanneer we weer eventjes dat heerlijke vakantie gevoel terug kunnen halen, ook al is het maar voor een weekendje en een kleiner budget.

Spanje heeft tot ver in oktober nog lange dagen, en het nazomers klimaat zorgt ervoor dat het soms nog veel aangenamer is in september en oktober dan de zomermaanden.

Dus waar gaan we heen als we nog van die Spaanse zon willen genieten en niet te duur uit willen zijn?

De reizen website TripAdvisor helpt ons een handje want zoals elk jaar publiceren zij de Travel Price Index. In deze index wordt er een vergelijkend onderzoek gedaan van de goedkoopste tot de duurste bestemming van het land. Bij de vergelijking is op de prijzen gelet voor twee personen voor:

  • een overnachting in een 4 sterrenhotel
  • twee cocktails
  • een twee-gangen diner met een fles huiswijn
  • een taxi van en naar het vliegveld
Plaza Mayor van Lugo Spanje

Plaza Mayor van Lugo Spanje

De uitslag van 2014…

De Galicische stad Lugo biedt de laagste tarieven voor een totaalbedrag van € 116, Murcia komt op de tweede plaats met een prijs van € 117, gevolgd door Orense, Badajoz en Castellón met prijzen oplopend tot € 124.

Ook Santa Cruz de Tenerife, Ciudad Real, Huelva, Albacete en Leon zijn betaalbare bestemmingen voor reizigers die tijdens de herfst maanden naar Spanje afreizen, met een kostprijs van € 125, € 129, € 130, € 131 en € 133, ben je echt niet duur uit.

Bijna twee keer duurder dan Lugo is Barcelona, die de ranglijst aanvoert van de duurste Spaanse bestemmingen met een totale kostprijs van € 229, op de voet gevolgd door Ibiza met € 221.

Droom vakantie op Ibiza

Droom vakantie op Ibiza

De Duurste Spaanse Steden voor een overnachting

Als het gaat om alleen de overnachting dan staat Barcelona met stip bovenaan de ranglijst van de duurste stad in Spanje: een overnachting in een vier sterren hotel kost gemiddeld € 145. Voor hetzelfde geld kun je in Tarragona verblijven in een vier sterrenhotel, dineren met cocktails en wijn, opgehaald en weggebracht worden met de taxi en dan nog geld overhouden. In Castellón is een overnachting het goedkoopst. De gemiddelde prijs van € 52 maakt deze Spaanse stad de goedkoopste stad in Spanje als het om slapen gaat.

Madrid; de stad met de duurste cocktails

Ben je net als ik fan van cocktails dan zul je in de ene stad veel duurder uit zijn dan een andere. In Madrid zijn er heel veel speciale barretjes die gespecialiseerd zijn in het bereiden van cocktails en hier ben je dan al snel €  26 kwijt voor twee personen (je hebt dan wel een heerlijke cocktail). In in Huesca, Lugo en Logroño, daarentegen kun je al twee cocktails nuttigen voor € 7,70.

Cocktail Del Diego Madrid

Cocktail Del Diego Madrid

In het Spaanse Huesca eet je het goedkoopst

Uit de resultaten van de TripIndex 2014 kwam Huesca naar voren als meest goedkope stad om te dineren. Een diner voor twee personen inclusief een huiswijn kwam op een totaal van € 35. Ibiza is de duurste stad als het aankomt op dineren, hier komt hetzelfde diner al gauw op € 60.

De goedkoopste Taxi vinden we in….

Een kort taxi ritje van ongeveer 3 km op Las Palmas de Gran Canaria heeft een gemiddelde prijs van € 5,80, dit is ongeveer de helft van een soortgelijk ritje in Santiago de Compostela (€ 11,00) of Soria (€ 11,00). Barcelona is de duurste stad om een taxi te nemen, hier komt een ritje van 3 km al snel op € 15,00. Voor hetzelfde geld scoor je twee cocktails in de historische stad Ávila.

 DOOR: INGE BOUTSMA – iboutsma@spotvalley.com
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s