9 november Feestdag “La Almudena” in Madrid


Spanje telt ieder jaar vele religieuze feestdagen en op 9 november wordt er feest gevierd in Madrid. De Madrilenen vereren op deze dag de heilige maagd en beschermheilige van de stad “Santa Maria la Real de la Almudena”.

Kathedraal Almudena Madrid

Heilige Maagd Santa Maria la Real de la Almudena

Het feest zal zich rond de Kathedraal Almudena en Plaza Mayor afspelen waar je groepen mensen zult vinden die zich speciaal voor deze dag gekleed hebben in de Madrileense klederdracht, en samen de Madrileense “Chotis” dansen.

Ter gelegenheid van deze feestdag heeft het Madrid Tourist Office gedurende de vrijdag en zaterdag ook twee leuke activiteiten georganiseerd:

Zo is er op vrijdag 9 november 2012 een gratis rondleiding met gids georganiseerd door de Kathedraal la Almudena. De gratis route zal langs de belangrijke ruimtes en monumenten komen die sterk verbonden zijn met de geschiedenis van de beschermheilige van de stad en heilige maagd “Santa Maria la Real de la Almudena”.

Madrileense klederdracht en de "Chotis" dans

9 november 2012: Madrilenen die de “Chotis” dansen

En op zaterdag 10 november kan iedereen die zin heeft in een fietstocht zicht melden op Plaza Mayor. De fietsroute laat op leuke en originele wijze de meest authentieke plekken van de Spaanse hoofdstad zien; zo komt de route langs de eeuwenoude markt het Rastro, gaat deze door de wijk Lavapies, en via Paseo del Prado eindigt de 2 uur durende route op Plaza de las Cortes.

De fietstocht begint om 16:00 op Plaza Mayor en deelnemers zullen zich van te voren aan moeten melden bij het Madrid Tourist Office op Plaza Mayor, 27 waar je je fiets online kunt huren op de website http://www.esmadrid.com. De minimum leeftijd is 8 jaar.

Met initiatieven als deze wilt het “Madrid Visitors & Convention Bureau” bezoekers wijzen op het uitgebreide aanbod van rondleidingen en routes die 365 dagen per jaar beschikbaar zijn. Wekelijks worden er meer dan 40 rondleidingen gegeven door professionele gidsen in maar liefs 8 verschillende talen; Spaans, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Portugees, Japans en Nederlands.

Nieuws uit Madrid: 9 november 2012 

Plaats een reactie